måndag 19 september 2011

Backåkra

Foto: Kristina Strand Larsson

Så nådde vi till slut Paxstenen där himmel, jord och hav möts vid Dag Hammarskjölds Backåkra på Österlen. Pilgrimer från Höör och S:t Olof hade gjort sina egna vandringar till platsen och där mötte de den stora gruppen vandrare som gått från S:ta Maria kyrka i Borrby denna dag. Jonas Ahlner, pilgrim och präst i Borrby, ledde den mäktigt stora gruppen i tystnad hela dagen via Hörup och Löderup. Biskop Antje ledde oss i bön längs vägen med hjälp av ett av Dag Hammarskjölds vägmärke.

Foto: Kristina Strand Larsson

140 vandrande pilgrimer och många, många sk bilgrimer möttes vid paxstenen för att fira mässa tillsammans med ärkebiskop em KG Hammar. I snålblåst som sig bör på Österlen!

Foto: Kristina Strand Larsson

Efter mässan for många till Lund för att övernatta och invänta söndagens stora fredsmässa i Lunds domkyrka. På morgonen vandrade pilgrimer in mot domen från Landskrona, Bjärred, Uppåkra, Lund och Dalby. Alla togs emot med klockringning. Scholastica bar in Paxstaven som nu får vila en stund, liksom alla pilgrimerna.

Foto: Gustaf Stenström

Pax 2011 är slut!